Groen!Plus Provinciale werking

03 februari 2006

Startdag in de provincie Antwerpen

Morgen gaan we naar Turnhout om mee te startdag te vieren van Groen!Plus provincie Antwerpen.
Sterk gevoed door de Antwerpse Groene Senioren is er nu een provinciaal Groen!Plusbestuur opgericht. (In de stad Antwerpen bestaat al sinds 1999 een sterke seniorenwerking.)
Op deze startdag krijgen we eerst een groet van Josefien Peeters 84jarige groene senior uit Turnhout in gesprek met Bert Weyts waarnemend provinciaal voorzitter Groen!Plus.
Ze hebben ook de enthousiaste ploeg van Jong Groen! uit de provincie uitgenodigd en hopen van hen wat op te steken. Verder zal onze nationale Groen!Plusvoorzitter, Hugo Van Dienderen, het belang van gezonde binnenlucht voor ouderen aantonen. En een aantal voorstellen lanceren voor plaatselijke actie hierrond. Die kunnen jong en oud samen uitvoeren. Vlaams volksvertegenwoordiger Rudy Daems zorgt voor opvolging hiervan in het Vlaams parlement.

Panelgesprek oudere mandatarissen: Gerda Roeykens schepen Wijnegem, Marie-Jeanne Moorkens OCMWraadslid Kontich en Remi Heylen provincieraadslid leggen vanuit hun persoonlijk verhaal uit hoe belangrijk plaatselijke en provinciale groene politiek is. Voor jong en oud. Vanuit de meerderheid en vanuit de oppositie.

En ze ronden af met een glas op de start van Groen!Pluswerking van de provincie Antwerpen.
Dit wil ik niet missen,het zal een boeiende namiddag worden.
de foto's en een verslag mag je volgende week zeker verwachten