Groen!Plus Provinciale werking

09 februari 2007

Voorzittershamer Antwerpse Groene Senioren voor Karel Laurent


Voorzittershamer Antwerpse Groene Senioren voor Karel Laurent

Berchem – Bij AGS, de actieve Antwerpse Groene Senioren, veranderde de voorzitters-hamer van eigenaar. Jan Cuyckens –die de senioren een tijdlang als interim geleid had- gaf het ordewapen door aan Karel Laurent.
Karel wil met zijn collega’s minder vergaderen, maar meer onder de mensen komen. “We moeten laten zien dat we senioren zijn mét de senioren”, voegt hij er ter verduidelijking aan toe.

Na Hugo Van Dienderen, die enkele jaren geleden al Brasschaat verliet voor ’t Stad, volgde ook Karel Laurent (69), een andere sinjoor, recent dit goede voorbeeld. Na een verblijf van 40 jaar in Kontich keerde hij juni 2006 terug naar zijn oude honk, Berchem.
Laurent komt uit het progressief christelijke middenveld. In Kontich werd hij begin 1971 schepen van sociale zaken voor de CVP. Als lid van de Milieuraad kwam hij later in contact met Agalev. Zo werd hij in 1995, na een lange carrière als raadslid, fractieleider voor de groenen in de Kontichse gemeenteraad.
Vorig jaar kwamen hij en zijn echtgenote tot de bevinding dat de kinderen allang het huis uit waren en dat een flatje in de stad, dichtbij alle evenementen, hen veel beter kon uitkomen.
En zo waaide Karel binnen bij de AGS.

Werk aan de winkel

Karel Laurent wil de voorzittershamer hanteren om de Antwerpse Groene Senioren uit hun kot te lokken. Hij wil met hen de boer op, om contacten te leggen met leeftijdsgenoten buiten Groen!. Laurent past dit zelf reeds actief toe, door in enkele dienstencentra deel te nemen aan dansmomenten. Op die manier gaf hij tot nu toe reeds het goede voorbeeld!
Verder heeft hij zich ook achter het project “Mobiliteit” gezet. In groepjes bezoeken de Antwerpse Groene Senioren een aantal dienstencentra. Tijdens een informele babbel gaan ze er na of de bezoekers en residenten al dan niet gebruik maken van het openbaar vervoer om zich te verplaatsen. Dit soort activiteiten toont aan dat AGS de zorg voor een gezond leef-milieu heel breed bekijkt en tegelijk oog heeft voor het sociale.


Walter Decoene

2 reactie(s):

Een reactie posten

<< terug